Besök drömmarnas stad New York

Vi kan enkelt konstatera att staden New York är en stad man måste åka till minst en gång i livet. Du kan uppleva spännande event, uteställen, restauranger och affärer i staden som aldrig sover. Något man vill prova är att vinka fram en gul taxi precis som i alla filmer man sett och ta en promenad längs Manhattan. Det finns en hel del skyskrapor som man kan åka upp i för att få en fin utsikt över staden och ta minnesvärda kort. Det sägs att New York är drömmarnas stad med många möjligheter!

Shopping i staden

I New York kan du shoppa tills du inte längre orkar gå. Det finns hundratals olika affärer som har allt du kan önska dig. Varje år arrangeras Fashion Week i New York vilket får massvis av kändisar och designers att resa in till staden. Där pågår ständiga catwalks som visar upp det senaste modet och man kan få mycket inspiration. Du hittar berömda affärer som Forever 21 , Sephora, Macy’s och andra designermärken. Tax free affärer existerar i New York vilket gör att du har möjlighet att fynda en hel del på din resa.

Sevärdheter och platser du inte får missa 

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan har blivit en stor och känd symbol för staden. Tusentals turister tar färjan över till frihetsgudinnan för att se den gigantiska statyn.

Central Park är en park som finns belägen i New York och har miljontals besökare varje år.

Empire State Building var en gång i tiden världens högsta byggnad. Byggnaden har totalt 102 våningar och har blivit en känd sevärdhet på Manhattan i New York.

Transport i staden

När du ska ta dig till olika ställen i New York kan du välja att antingen åka i en tunnelbana, taxi, tåg eller buss beroende på var du ska. För att ta dig till andra delar av USA behöver du däremot åka flyg.