Fantastiska London

London är Storbritanniens huvudstad, och i dagsläget bor nästan 8,5 miljoner människor där och räknas idag till en av de allra populäraste turistmålen i hela Europa. Det finns såklart oerhört mycket att se under ett besök i London. Bland annat kan du ta en tur med London eye, ett gigantiskt pariserhjul där du sitter i en glaskorg och kan skåda den vackra staden och Themsen uppifrån. I snitt åker 10.000 människor London eye per dag, och är således en väldigt populär sevärdhet i London.

Harry Potter rundtur, ett måste för alla Harry Potters-fans. Böckerna och filmerna om Harry Potter är oerhört populära. Om du är i London måste du givetvis åka till Warner Bros Studio på rundvisning. Där får du uppleva Harry Potters magiska värld och få beskrivet hur skapandet av filmerna gick till. Du kan besöka Diagongränd och kika runt bland olika affärer, dricka en honungsöl, köpa en trollstav eller varför inte kliva på Hogwartsexpressen där många av filmernas scener spelades in. Om du är ett Harry Potter-fan är detta ett måste om du har tänkt resa till London.

Ta en tur på Themsen. Under sommarhalvåret kan det vara mysigt att åka på en kryssare över Themsen. Boka en kvällstur på någon av båtarna och avnjut en fyrarätters middag samtidigt som du får skåda den vackra staden från däck? Några av sevärdheterna som kan beskådas från båten är bland annat The London eye, Millenium Bridge, Houses Of Parliament, St. Paul’s Cathedral samt Tower Brdige. Unna dig en härlig weekend i London, det finns oerhört mycket att se i denna vackra stad. Det vimlar av liv både dag och nattetid och det finns alltid någonting att hitta på. Besök vackra pubar, fina, lyxiga restauranger, historiska monument och träffa trevliga människor är bara några anledningar till varför London är ett av Europas populäraste resmål idag.