Flyg till modestaden Paris

parisParis har mycket att erbjuda den mest kräsna fashionista, men här finns också mycket spännande som kan locka såväl konst- som historieintresserade. Staden har en nästan 2000 år gammal historia och många äldre byggnader finns kvar till allmän beskådan. Floden Seine rinner fram i mitten av staden och är omgiven av små parker och caféer, vilket bjuder på många alternativ till avkoppling efter en lång och hektisk sightseeing.

Konstälskarens mecka

Ett av Paris kännetecken är det stora konstmuseet Louvren som faktiskt är det största museet i världen. Här finns verk av många olika kända konstnärer som da Vinci, Rembrandt, Michelangelo och Raphael och totalt finns 7 500 målningar i kollektionen, förutom otaliga teckningar och skulpturer från hela världen.

Musée d’Orsay är ett annat stort konstmuseum som är en ombyggd järnvägsstation. Med 2000 målningar och 600 skulpturer är det ett bra komplement till Louvren, eller ett alternativ om man ogillar att trängas med folk och kan nöja sig med det mindre av museerna. Museet fokuserar på impressionistisk konst och bland de konstnärer som finns representerade finner man Renoir, Monet och Van Gogh.

Ett mode-Mecka utan like

Är man mer intresserad av mode finns Palais Galliera centralt vid paradgatan Champs-Élysées. Museet är ett modemuseum med kläder som burits av filmikoner och historiska kvinnor som Marie Antoinette. Det finns också en stor utställning med juveler och andra accessoarer som hör mode till. Förutom den permanenta utställning sker årligen flera gästutställningar, så med lite tur anländer man i Paris när mode av ens favoritdesigner ställs ut.

Två gånger om året, höst och vår, går Paris Fashion Week av stapeln. Då visas många kollektioner av världskända modedesigners på podium runt om i staden. För den modeälskande är det den perfekta tiden på året att besöka Paris om man vill få en oförglömlig upplevelse.

Spännande arkitektur

Paris bjuder också på många vackra och kända byggnader. Ett måste är förstås Eiffeltornet med sin vidsträckta utsikt, men andra byggnader som passar bra för besök är katedralen Notre Dame i pampig gotisk stil och kabarén Moulin Rouge i den nattklubbstäta stadsdelen Montmartre.