Känn pulsen i Tokyo

tokyo_780x520pxTokyo är en av världens mest pulserande storstäder. Liksom New York är det en stad som aldrig sover och det finns gott om aktiviteter såväl dag- som kvällstid. Sevärda byggnader inbegriper Tokyo Tower, som är byggt att likna Eiffeltornet och som bland annat erbjuder en utkiksplats där man ser större delen av stadskärnan, och sportarenan Tokyo Dome som förutom sport erbjuder en stor nöjespark med alla tänkbara åkattraktioner.

Spännande och exotisk mat

Vill man ta det säkra före det osäkra är det lätt att få tag i den klassiska rätten sushi. Sushirestauranger finns utspridda över hela staden och vill man få sig en snabb lunch finns ett oräkneligt antal barer. Många av dessa är mycket små och mysiga och finns i små kluster längs de trånga gränderna.

Även mer exotisk och ovanlig mat går att få tag på. Till exempel kan den våghalsige äta bläckfisk som är tillagad på så vis att den faktiskt rör sig, eller så kan man äta den japanska blåsfisken fugu som sägs vara mycket god men också dödligt giftigt om den tillagats fel.

Se körsbärsblommorna falla

Varje år reser tiotusentals människor till Tokyo för den årliga körsbärsblomningen. Då blommar de många vackra körsbärsträden och deras rosa, vita och lila blommor lyser upp den grå stadsbilden som en oas. Körsbärsträden blommar tidig vår och bara några veckor senare faller blommorna från sina grenar, vilket är lika vackert som det är sorgligt. Befinner man sig i Tokyo i slutet av mars eller början av april är blomningen definitivt ett måste för såväl kompisgänget som det romantiska paret.

Trendcentrum för shoppingälskare

Ett annat populärt besöksmål är stadsdelen Harajuku. Den är känd som centrum för ungdomstrender och här ser man exempel på det senaste modet i form av exempelvis ganguro vilket är en Barbieinspirerad variant av street fashion, eller lolita som är en sorts mode där man klär sig överdrivet sött i böljande rosa och vita klänningar.

Både Harajuku och den närliggande stadsdelen Roppongi är stora shoppingdistrikt där man kan få tag i såväl street fashion som lite elegantare märken.