Upplev magin i La-la land

Griffith Observatory och Down Town LA
Los Angeles, LA, The Big Orange eller “City of Angels”. Kärt barn har många namn. Staden som gett oss Hollywood, Venice Beach, Beverly Hills är verkligen ett måste på din nästa resa. Med ett tropiskt klimat kan du resa dit året om men vi rekommenderar dig att åka dit mellan mars-november.

Sevärdheter

 • Hollywood Boulevard
  På LA:s turistgata nummer ett hittar du det världskända Grauman’s Chinese Theater och den kanske ännu kändare Walk of Fame. Ta en av gatans många “Celebrity Tours” och se Hollywoodelitens overkliga hem.
 • Griffith Observatory
  Känt från den femfaldiga oscarsvinnaren La-la Land hittar du uppe på det vackra Mount Hollywood. Njut av en fantastisk utsikt över Down Town LA, Hollywood och Stilla havet. Fortsätt sedan dagen med att åka upp till den världsberömda Hollywoodskylten bara några minuters bilfärd bort.
 • Venice Beach
  Ingen annan strand är som Venice Beach. Ta en promenad längs “the boardwalk” där det finns hundratals små butiker och matställen. Kolla på de vältränade kropparna i Muscle Beach, lyssna på talangfulla rappare, spela beachvolley, tennis eller padel, se skatare underhålla i Skate Dancing Plaza. Titta ut över det till synes oändliga havet och chansen är stor att du får se en delfin hoppa omkring i det kristallklara vattnet. På Venice Beach kan du göra allt och lite till.
 • Santa Monica Pier
  Route 66 är USA:s kanske kändaste väg. Vid vägens ende hittar du Santa Monica Pier som är ett måste på din resa i LA med det fantastiska nöjesfältet Pacific Park. Ta en glass vid någon av pirens alla kiosker eller promenera ut längs piren.

Shopping

LA har ett av världens bästa shoppingutbud. Längs Rodeo Drive, känd från Pretty Women, hittar du de exlusivaste av de exlusiva butikerna. Staden har naturligtivs också massor av enorma köpcenter med allt och lite till. Vill du veta mer om Los Angeles fantastiska shoppingutbud? Läs mer här

Restauranger

USA är hamburgarnas Mekka och i LA finns bland annat den världskända snabbmatskedjan In’n’out. Ett tips är att beställa från deras “secret menu” för att göra din burgare lite godare. Förutom hamburgare har LA en matkultur av absoluta värdsklass med restauranger som Providence, Langer’s, The Griddle Cafe och Water Grill. Vill du veta mer om mat och dryck i LA? Läs mer här