Upptäck Dubai

Idag ligger fokusen på Dubai som är ett populärt resemål bland många. Det är helt otroligt hur denna staden kunde förvandlas från en öken till en av världens lyxigaste städer. I Dubai finns all
t du kan önska dig och lite till. Shoppingen, utelivet, maten och värmen är bara några få saker. Under sommaren går temperaturen i Dubai upp till 45 grader celsius så man måste vara beredd på värmen.  Du kan dessutom finna Burj Khalifa i centrum, vilket är världens längsta byggnad. Hit åker massvis med turister för att uppleva något helt nytt, spännande och annorlunda. Om du är ett fan av det glamorösa livet eller värmen, är Dubai någonting för dig.

Sevärdigheter man inte får missa

  • Burj Khalifa

Världens längsta byggnad där du kan ta dig upp till toppen och ta häftiga bilder.

  • Burj Al Arab

Världens mest lyxigaste hotell, detta är något man bara inte kan missa att se eller besöka.

  • Atlantis the Palm

Ligger en bit utanför Dubai och här kan du bada med delfiner och åka i stora rutschkanor.

  • Dubai Mall

En av världens största shoppingcentrum. Här finner du allt från accessoarer, klädaffärer, livsmedelsbutiker, skoaffärer, märkeskläder, restauranger, cafeér och mycket mer. Det tar flera timmar att gå igenom Dubai mall så man får verkligen se till att man går dit när man har gott om tid, för det är värt det. Det går dessutom att åka skidor och skridskor i köpcentret på en skidanläggning som finns där.

  • Jumeriah Beach

En vacker strand som erbjuder dig en utsikt på Burj Al Arab. På sommaren är vattnet varmt och mycket rent, det är ett rent nöje att bada på Jumeriah Beach.

  • Emirates Palace

Ett fantastiskt palats som ligger i huvudstaden Abu Dhabi men man kan enkelt ta sig dit via en buss eller med taxi. Resan med buss ligger på ungefär 50 KR (25 AED) och med taxi kostar det 100 KR (50 AED) per person.

Utelivet i staden

Gillar man att dansa, festa och dricka så kan man självklart göra det även här. Du finner många kända klubbar i Dubai som erbjuder en oslagbar underhållning för dig och dina vänner. Du kan bland annat besöka Zero Gravity, Stereo Arcade, Cavalli Club, Zinc Nightclub, XL Dubai och Cash Nightclub. För att komma in på klubbar och dricka alkohol behöver man vara 21 år eller mer, vilket kan vara viktigt att veta om innan man åker.

Ökensafaridubai-city-resa

Du kan åka ut på ökensafari där du har möjlighet att rida på kameler och upptäcka en riktig öken.

Skydive

Om du vill utmana dig själv lite ytterligare under resan så kan du göra detta genom att hoppa fallskärm (skydiva). Du får en otrolig utsikt över the palm och samtidigt en oslagbar upplevelse. Personer som har testat på att skydiva ångrar sig inte en enda sekund. Priset är lite dyrt men det sägs vara värt varenda öre eftersom detta är något man måste göra på sin bucket list. Teamet som jobbar på Skydive Dubai är mycket professionella och gör flera hundra hopp dagligen. Man kan därför känna sig väldigt säker med andra ord.